Zelf een huis verbouwen?

Wil je je huis verbouwen in Rotterdam? Een aantal klussen kun je wellicht zelf doen. Zoals het leggen van een laminaatvloer in de kinderkamer of het schilderen van de muren in de woonkamer. Toch komt er bij een verbouwing vaak meer kijken dan je denkt. En dan is het handig om een vakman in te schakelen.

 

De keuken verbouwen

 

Een nieuwe keuken brengt nieuwe mogelijkheden. Je kunt de stijl helemaal veranderen door andere kleuren toe te passen. Daarnaast kun je nadenken over een andere indeling. Misschien wil je een kookeiland, maar biedt de huidige oppervlakte daar niet genoeg ruimte voor. In dat geval zou je kunnen overwegen om een deel van het terras in de tuin bij de keuken te betrekken. Met een aanbouw kun je een grotere keuken plaatsen waar je bijvoorbeeld tevens een eettafel in kunt zetten. Bovendien geeft een aanbouw die je afsluit met brede schuifdeuren, een zee van licht in huis.

 

Een gerenoveerde badkamer

 

Net als de verbouwing van de keuken, is de renovatie van de badkamer een ingrijpende klus. Je kiest vaak voor een hele nieuwe indeling, waarbij de badkuip plaats moet maken voor een ruime inloopdouche of je wilt juist een eenheid creƫren tussen het wastafelmeubel, het bad en de douche. Hierbij het is goed om vooraf de aansluitpunten van de waterafvoer te bepalen, zodat je niet tijdens het installeren van de badkamer voor verrassingen komt te staan.

 

Een inbouwkast in je slaapkamer

 

Denk je aan een verbouwing, dan zijn er heel veel verschillende soorten die je in huis kunt doen. Een nieuwe trap is daar een goed voorbeeld van. Of een inbouwkast op de slaapkamer. Door deze helemaal op maat te laten maken, geef je je slaapkamer een stijlvolle indeling en bovendien krijg je een ruimtelijk gevoel. Laat daarbij meteen een verlaagd plafond aanbrengen met energiezuinige spotjes en het voelt allemaal als nieuw aan in je verbouwde huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.