Met welke kosten gietvloer dien je precies rekening te houden?

De gietvloer is een naadloze vloer die vandaag de dag werkelijk ontzettend populair is. Voor deze vloer geldt dan ook niet alleen dat ze vrij eenvoudig kan worden gerealiseerd, bovendien is het ook nog eens zo dat je geen torenhoge kosten hoeft te vrezen. Wel zal je in de praktijk kunnen vaststellen dat de kosten gietvloer sterk kunnen worden beïnvloed door allerhande verschillende factoren. Onder meer de volledige oppervlakte waarover ze moet worden aangebracht speelt een niet onbelangrijke rol. Hoe dan ook, wil jij graag meer te weten komen over het prijskaartje dat je kan verwachten voor wat jouw gloednieuwe gietvloer betreft? Blijf dan vooral verder lezen!

Welke invloed heeft de oppervlakte op de kosten gietvloer?

Wanneer je, je gaat verdiepen in de kosten gietvloer zal je in eerste instantie tot de vaststelling komen dat de volledige oppervlakte die moet worden gerealiseerd daar een niet onaanzienlijke impact op kan hebben. Naarmate de oppervlakte groter wordt spreekt het voor zich dat ook de totale kostprijs van het project zal toenemen. Dat gezegd hebbende is het zo dat de prijs per vierkante meter wel zal worden gedrukt. Met andere woorden, uiteindelijk zal je toch een aantrekkelijke besparing hebben weten te realiseren. Ben je dus van plan om deze vloer in meerdere ruimtes te laten plaatsen van je woning? Realiseer ze dan bij voorkeur allemaal samen in één keer.

De kosten van de verschillende soorten gietvloeren

Wanneer je, je gaat verdiepen in de kosten gietvloer zal je tot de conclusie komen dat er best een aantal verschillende uitvoeringen bestaan. We maken op dit vlak een onderscheid tussen met name:

  • Epoxyvloeren;
  • PU-vloeren;
  • Cementgebonden gietvloeren;
  • Troffelvloeren;
  • Steentapijt;
  • Gepolierd beton;

Bovenstaande mogelijkheden zijn nog maar het puntje van de ijsberg. Dit gezegd hebbende zal je bij het vergelijken van deze mogelijkheden tot de vaststelling komen dat de kosten toch best behoorlijke verschillen kunnen vertonen. Voor een steentapijt geldt bijvoorbeeld dat de gemiddelde kosten tussen de 30 en 55 euro zijn gelegen. Bij de keuze voor een epoxyvloer moet je al snel rekening houden met een prijskaartje welke vele malen hoger ligt. Dan praat je immers al snel over een prijskaartje van tussen de 75 en 110 euro. In ieder geval mag het duidelijk zijn dat de kosten gietvloer in de praktijk behoorlijk sterk uiteenlopend kunnen zijn. Hou hier dus zeker rekening mee.

Hou ook rekening met de voorbereiding van de ondergrond

Hou er tot slot ook rekening mee dat de kosten gietvloer in de praktijk kunnen worden beïnvloed door het soort ondergrond waarop ze moet worden geplaatst. In het merendeel van de gevallen wordt er bij het verstrekken van een offerte rekening mee houden dat de vloer wordt gerealiseerd op een ondergrond van chape. Wanneer er sprake is van een andere ondergrond is het dan ook zeker en vast mogelijk dat er daar een bepaalde meerprijs voor zal worden aangerekend. Denk hierbij aan onder meer de ondergronden zoals hieronder voor je opgelijst:

  • Een houten vloer;
  • Een niet egale vloer;
  • Tegelvloeren;

Veel mensen houden er geen rekening mee, maar een afwijkende ondergrond kan de kosten gietvloer in de praktijk toch best behoorlijk laten oplopen. Hou hier dus absoluut rekening mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.