De zolder opknappen: zo doe je dat!

Heb je een oude zolder die je nauwelijks gebruikt? Zonde! Jouw zolder kan prima dienst doen als kantoorruimte of logeerkamer. Daar heeft het wel wat aanpassingen voor nodig in de meeste gevallen. Je moet bijvoorbeeld een goede zoldertrap kopen. Zo knap jij je oude zolder op!

Een goede trap

Een fijn kantoor of fijne slaapkamer moet natuurlijk goed bereikbaar zijn. Is jouw zolder nog steeds alleen te bereiken met een oud en gammel laddertje? Maak daar dan snel een einde aan. Een nieuwe goede trap hoeft helemaal niet duur te zijn. Kijk bijvoorbeeld eens op Houtentrappenspecialist.

Ontspullen

Je oude rommelzolder staat waarschijnlijk vol met spullen. Wees eerlijk: de meeste spullen heb je in de afgelopen jaren met geen vinger aangeraakt. Begin het opknappen van je zolder daarom met het ontspullen van de zolder. Maak een onderscheid in spullen die je wil bewaren en die eventueel ergens anders opgeborgen kunnen worden, spullen die verkocht kunnen worden (bijvoorbeeld op Marktplaats of bij de kringloop) en spullen die rechtstreeks naar de milieustraat kunnen.

Vochtvrij maken

Oude zolders zijn vaak slecht geïsoleerd en daarom erg vochtig. Dat zorgt voor een vervelend en klam klimaat. In de winter kan het daarom erg koud zijn op zolder en bovendien kan een overmaat aan vocht schimmel veroorzaken. Zorg daarom dat jouw zolder vochtvrij is. Dit kun je bereiken door de ramen tijdelijk de hele dag open te laten staan (tip: knap je zolder op in de zomer). Mocht dat niet voldoende helpen? Dan kun je overgaan op vochtvreters. Je kunt ook speciale vochtvretende apparaten huren die je op zolder kunt zetten en die het vocht als het ware opzuigen.

Isoleren

Om te voorkomen dat de zolder weer zo vochtig wordt en om te zorgen dat je gedurende ieder seizoen een prettig klimaat hebt op zolder, is het van belang om je zolder goed te isoleren. Voordeel aan de zolder is dat de isolatie het grootste deel van de tijd onder het dak zit en dat kun je makkelijk zelf doen. Kijk eens naar je dakisolatie. Deze is idealiter 13 cm dik. Als je nog geen isolatie hebt, breng dan een isolatielaag aan van 13 cm. Als je wel al isolatie hebt, vul deze laag dan aan tot 13 cm. Is het allemaal gelukt, maar zoek je nog een mooie trap? Ga dan online op zoek naar een trappenspecialist en laat je adviseren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.